Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 2225
Dodano: 17.09.2009
Odsłon: 36493
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Oczyszczone grzyby pokroić na cienkie plasterki i dusić na maśle z posiekaną cebulą, odrobiną soli i pieprzu. Mieszając często aby się nie przypaliły dusić ok. 10 min.następnie posypać lekko mąką, zalać szklanką kwaśnej śmietany i dusić jeszcze 15 minut.
Jest to najbardziej aromatyczny sos ze wszystkich jakie znam. Na zdrowie.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 29 sierpnia 2012Zgłoś do usunięcia
Piękne prawdziwki i sos przepyszny.Spróbuj też zrobić ze słodką śmietaną z jedną łyżeczką mąki, też jest pyszny. Pozdrawiam12 Kto głosował? | Odpowiedz

madziak 19 września 2009Zgłoś do usunięcia
Z dodatkiem świezej natki pietruszki - poezja ;)11 Kto głosował? | Odpowiedz

Mole3 18 września 2009Zgłoś do usunięcia
Miód na me serce! Już czuję ten zapach. :)11 Kto głosował? | Odpowiedz