Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos z czerwonej cebuli idealnie komponuje się z pieczonym mięsem i pasztetem. Jest niezwykle prosty i szybki w przygotowaniu. Wychodzi idealny zawsze i każdemu.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1141
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 166
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 213
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1141
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 166
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 213
Składniki
Cebulę pokrój w pióra.
Na patelni rozgrzej masło i zeszklij cebulę. Gdy lekko zmięknie, dodaj miód. Podsmażaj jeszcze przez 5 minut.
Do skarmelizowanej cebuli wlej wino, sos sojowy i dodaj pieprz. Całość duś na niewielkim ogniu do momentu, aż sos się zredukuje. Pod sam koniec wlej ocet balsamiczny. Całość zamieszaj.
Sos z czerwonej cebuli podawaj do gotowanych mięs lub pasztetów.