Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sos ze świeżych kurek prosto z lasu.
Leniwe pierogi. Uwielbiałam je w dzieciństwie, ale sama nie robiłam ich już o...
Odsłon: 682
Argolas caldas, czyli gorące, pomarańczowe oponki to przepyszny portugalski d...
Odsłon: 8160
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 461
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 9470
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 8054
Leniwe pierogi. Uwielbiałam je w dzieciństwie, ale sama nie robiłam ich już o...
Odsłon: 682
Argolas caldas, czyli gorące, pomarańczowe oponki to przepyszny portugalski d...
Odsłon: 8160
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 461
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 9470
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 8054
Składniki
Oczyścić i umyć kurki. Obrać cebulę i pokroić w kostkę. Posiekać natkę pietruszki.
Rozgrzać patelnię z olejem i podsmażyć cebulę. Wsypać kurki i podsmażać wraz z cebulę aż zmiękną. Wlać śmietankę i śmietanę. Całość redukujemy aż sos będzie gęsty. Na koniec dosypujemy natkę, pieprz i sól. Jeszcze 1 minuta na gazie. Gotowe !!!