Szybka surówka do obiadu, smaczna i zdrowa.
Surówka z cykorii i dodatków.
Składniki
- 3 cykorie
- 1 marchewka
- 1 jabłko
- 1 mała cebula
- 1 łyżka musztardy stołowej
- 1/2 łyżeczka cukru
- pieprz, sól
- natka pietruszki do dekoracji
Składniki
- 3 cykorie
- 1 marchewka
- 1 jabłko
- 1 mała cebula
- 1 łyżka musztardy stołowej
- 1/2 łyżeczka cukru
- pieprz, sól
- natka pietruszki do dekoracji

Etapy przygotowania
Z cykorii wyciąć gorzki głąb, pokroić w paseczki.
Marchewkę, jabłko ze skórką i cebulę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Do musztardy dodać cukier i wymieszać. Stopniowo dodawać olej i ciągle mieszać. Po dodaniu oleju konsystencja się zwiększa ( dodać tyle oleju ile chcemy , im więcej tym więcej musztardy). Musztarda fajnie komponuje się z surówką ma smak słodko - kwaśny.
Musztardę dodać do surówki, dodać pieprz , sól wymieszać. Pozostawić w lodówce na 15 min. Posypać natką przed podaniem. Życzę smacznego:)
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4061

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 963

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 381
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4061

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 963

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 381



Składniki
- 3 cykorie
- 1 marchewka
- 1 jabłko
- 1 mała cebula
- 1 łyżka musztardy stołowej
- 1/2 łyżeczka cukru
- pieprz, sól
- natka pietruszki do dekoracji
Z cykorii wyciąć gorzki głąb, pokroić w paseczki.
Marchewkę, jabłko ze skórką i cebulę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Do musztardy dodać cukier i wymieszać. Stopniowo dodawać olej i ciągle mieszać. Po dodaniu oleju konsystencja się zwiększa ( dodać tyle oleju ile chcemy , im więcej tym więcej musztardy). Musztarda fajnie komponuje się z surówką ma smak słodko - kwaśny.
Musztardę dodać do surówki, dodać pieprz , sól wymieszać. Pozostawić w lodówce na 15 min. Posypać natką przed podaniem. Życzę smacznego:)