Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka surówka do obiadu, smaczna i zdrowa.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7830
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 995
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13588
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7830
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 995
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13588
Składniki
Z cykorii wyciąć gorzki głąb, pokroić w paseczki.
Marchewkę, jabłko ze skórką i cebulę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Do musztardy dodać cukier i wymieszać. Stopniowo dodawać olej i ciągle mieszać. Po dodaniu oleju konsystencja się zwiększa ( dodać tyle oleju ile chcemy , im więcej tym więcej musztardy). Musztarda fajnie komponuje się z surówką ma smak słodko - kwaśny.
Musztardę dodać do surówki, dodać pieprz , sól wymieszać. Pozostawić w lodówce na 15 min. Posypać natką przed podaniem. Życzę smacznego:)