Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta surówka z cytrusowym aromatem ,idealna do smażonego mięsa. Można ją również wymieszać z jogurtem ,dzięki czemu stanie się kremowa. Zamiast jogurtu ,można użyć odrobiny majonezu.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 68
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 500
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 68
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 500
Składniki
Kapustę myjemy ,dzielimy na ćwiartki i usuwamy głąb. Następnie szatkujemy ,dodajemy starty imbir ,posypujemy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy ,wygniatając surówkę dłońmi. Pomarańcze myjemy. Z jednej ścieramy skórkę i mieszamy ją z sokiem z pomarańczy ,sokiem z cytryny i oliwą. Sos dodajemy do surówki ,dokładnie mieszamy.