Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można powiedzieć, że to samo zdrowie na talerzu :) Zapraszam dzisiaj na szybką surówkę, której bazą jest sałata pekińska, a wyrazistości dodaje jej grilowana cukinia i papryka. W sam raz jako dodatek do wielu dań.
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 65
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 213
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 111
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 65
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 213
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 111
Składniki
Wszystkie warzywa dokładnie umyć i zostawić do wyschnięcia. Sałatę pekińską porwać na małe kawałki. Cukinie pokroić na plasterki, papryki w kostkę. Na patelni grillowej rozgrzać 2 łyżki oleju rzepakowego i podsmażyć cukinie i paprykę doprze doprawione solą i pieprzem. Pomidora i ogórka pokroić wedle uznania. Sos koperkowy wymieszać z wodą i olejem rzepakowym (1 łyżka). Wszystkie warzywa, koperek i natkę pietruszki, dokładnie ale ostrożnie wymieszać. Zalać przygotowanym sosem. Smacznego :)