Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można powiedzieć, że to samo zdrowie na talerzu :) Zapraszam dzisiaj na szybką surówkę, której bazą jest sałata pekińska, a wyrazistości dodaje jej grilowana cukinia i papryka. W sam raz jako dodatek do wielu dań.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6747
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6747
Składniki
Wszystkie warzywa dokładnie umyć i zostawić do wyschnięcia. Sałatę pekińską porwać na małe kawałki. Cukinie pokroić na plasterki, papryki w kostkę. Na patelni grillowej rozgrzać 2 łyżki oleju rzepakowego i podsmażyć cukinie i paprykę doprze doprawione solą i pieprzem. Pomidora i ogórka pokroić wedle uznania. Sos koperkowy wymieszać z wodą i olejem rzepakowym (1 łyżka). Wszystkie warzywa, koperek i natkę pietruszki, dokładnie ale ostrożnie wymieszać. Zalać przygotowanym sosem. Smacznego :)