Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka z kalarepy

Surówka z kalarepy

Autor:

Przepisów i artykułów: 947 Ocena: 17766

Dodano:

Odsłon: 161

Polecam kalarepkę w tej postaci. Pyszna.

Składniki

  • 1 duża kalarepa
  • 2 świeże ogórki gruntowe
  • 1 cebula czosnkowa
  • 1 jabłko ( najlepiej słodkie i twarde )
  • 1 duża marchewka
  • 2 łyżeczki posiekanego koperku
  • 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka syropu z agawy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • pieprz
  • sól
  • jogurt grecki ( u mnie Kri Kri )
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z kalarepy

Przygotowanie

  1. Cebulę drobno posiekałem, przełożyłem do miski. Jabłko, marchew, ogórka oraz kalarepę starłem na tarce o grubych oczkach, dodałem do pozostałych składników. Dodałem również posiekaną zieleninę, pieprz, sól, sok z cytryny oraz syrop z agawy do smaku. Całość dokładnie wymieszałem, na koniec w jogurt. Ponownie wymieszałem i podałem od razu po przygotowaniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń