Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Suróweczka do ryb, mięs o niewielkiej ilości przypraw, aby ożywić danie główne i urozmaicić jadłospis.
Salaterka, tarka do jarzyn, łyżka
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1155
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1155
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
Kapustę odciskamy z soku, który wypijamy dla zdrowia lub wylewamy. Ścieramy obraną marchew oraz jabłko na tarce do jarzyn. Dodajemy cukier oraz pieprz.
Dodajemy do surówki garść rodzynek oraz olej i dokładnie mieszamy.
Tak przygotowana surówka może stać w lodówce w pojemniku kilka dni lub dłużej i będzie nawet lepsza.