Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Suróweczka do ryb, mięs o niewielkiej ilości przypraw, aby ożywić danie główne i urozmaicić jadłospis.
Salaterka, tarka do jarzyn, łyżka
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17428
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17428
Składniki
Kapustę odciskamy z soku, który wypijamy dla zdrowia lub wylewamy. Ścieramy obraną marchew oraz jabłko na tarce do jarzyn. Dodajemy cukier oraz pieprz.
Dodajemy do surówki garść rodzynek oraz olej i dokładnie mieszamy.
Tak przygotowana surówka może stać w lodówce w pojemniku kilka dni lub dłużej i będzie nawet lepsza.