Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i zdrowa surówka z kiszonej kapusty z marchewką, czerwoną cebulą i szczypiorkiem, idealna do ryby lub mięsa.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 798
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12640
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 798
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12640
Składniki
Kapustę lekko odciśnij, pokrój drobniej. Marchewki obierz, opłucz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Szczypiorek posiekaj.
Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą, dodaj oliwę, cukier i świeżo zmielony pieprz do smaku. Mieszaj do połączenia składników.
Surówkę odstaw na pół godziny żeby smaki się połączyły. Taka surówka to świetny dodatek do ryby, czy mięsa pieczonego lub gotowanego.