Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka z pora

Surówka z pora

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 351

Dodano:

Odsłon: 11797

Polecam surówkę z pora jako świetny dodatek do dań obiadowych - zwłaszcza dobrze smakuje jesienią i zimą kiedy brakuje świeżych warzyw

Składniki

  • 1 por (biała część)
  • 1 marchewka średnia
  • 1 jabłko
  • łyżka majonezu
  • pieprz i sól
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z pora

Przygotowanie

  1. Białą część pora starannie myjemy i osuszamy.
    Kroimy w cienkie paseczki przekładamy do miski solimy.

  2. Marchew obieramy, ścieramy na tarce, dokładamy do pora.
    Jabłko obieramy, wykrawamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce.
    Dodajemy do pora i marchewki

  3. Dodajemy majonez i pieprz, wszystko mieszamy.

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 14 lutego Moja ulubiona surówka! Tylko, że ja dodaję więcej pora i także jego zieloną część, jest ostrzejsza. :) Idealnie komponuje się ze schabowym z piersi z kurczaka. <3

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń