Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z pora, jabłek i marchewki to bardzo prosta do przyrządzenia i smaczna surówka, która świetnie pasuje do różnych dań mięsnych lub rybnych, ale stanowi też pyszną przekąskę w ciągu dnia. Jest wspaniale orzeźwiająca, chrupiąca i słodko-kwaśna. Przygotujesz ją błyskawicznie, a będzie świetnym dodatkiem do obiadu.
Miska, nóż, deska do krojenia, łyżka
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Zacznij od pokrojenia wszystkich warzyw. Pora dokładnie umyj i pokrój w cieniutkie plastry. Krój jedynie białą część pora. Jabłka umyj i obierz ze skórki. Umyj i obierz marchewkę.
Marchewkę i jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub pokrój w paski. Por pokrój w krążki.
Dodaj soli i pieprzu, cukier oraz majonezu lub jogurtu, i energicznie wymieszaj składniki. Odstaw na kilkanaście minut do przegryzienia się smaków.
Udekoruj całość natką pietruszki (opcjonalnie)