Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z pora, jabłek i marchewki to bardzo prosta do przyrządzenia i smaczna surówka, która świetnie pasuje do różnych dań mięsnych lub rybnych, ale stanowi też pyszną przekąskę w ciągu dnia. Jest wspaniale orzeźwiająca, chrupiąca i słodko-kwaśna. Przygotujesz ją błyskawicznie, a będzie świetnym dodatkiem do obiadu.
Miska, nóż, deska do krojenia, łyżka
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2038
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 30
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3075
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2038
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 30
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3075
Składniki
Zacznij od pokrojenia wszystkich warzyw. Pora dokładnie umyj i pokrój w cieniutkie plastry. Krój jedynie białą część pora. Jabłka umyj i obierz ze skórki. Umyj i obierz marchewkę.
Marchewkę i jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub pokrój w paski. Por pokrój w krążki.
Dodaj soli i pieprzu, cukier oraz majonezu lub jogurtu, i energicznie wymieszaj składniki. Odstaw na kilkanaście minut do przegryzienia się smaków.
Udekoruj całość natką pietruszki (opcjonalnie)