Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka z sałaty lodowej, ogórka, rzodkiewki, selera naciowego, bobu, szczypioru z dodatkiem sera białego.

Surówka z sałaty lodowej, ogórka, rzodkiewki, selera naciowego, bobu, szczypioru z dodatkiem sera białego.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1628 Ocena: 23662

Dodano:

Odsłon: 1620

Surówka jest z dodatkiem pokrojonego w kostkę sera białego. Bardzo smaczna, polecam :)

Składniki

  • seler naciowy 5-6 łodyg
  • szczypior 1 pęczek
  • rzodkiewka 10 szt.
  • ogórek gruntowy 3 szt.
  • Bób 1 szklanka
  • ser twarogowy biały 20 dag.
  • Koperek
  • oliwa z pestek winogron 4-5 łyżek
  • ocet jabłkowy 1 łyżka
  • sól 1 mała płaska łyżeczka
  • pieprz pół małej łyżeczki
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z sałaty lodowej, ogórka, rzodkiewki, selera naciowego, bobu, szczypioru z dodatkiem sera białego.

Przygotowanie

  1. W szklance przyrządzamy sos do surówki z oleju, octu jabłkowego, pieprzu i soli, mieszamy składniki. Seler naciowy, rzodkiewki, ogórki kroimy w kostkę, a szczypior, natkę pietruszki i koper kroimy drobno, bób gotujemy i wyciskamy ze skórki.

  2. Wszystkie pokrojone składniki które po kolei wkładaliśmy do miski dokładnie mieszamy, dodajemy przygotowany sos z oliwy, octu, pieprzu i soli. Mieszamy dokładnie wszystkie składniki, przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Po godzinnym schłodzeniu do surówki dodajemy pokrojony w kostkę biały ser i możemy konsumować.

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń