Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na grzyby juz się zaczął , przynosimy tyle grzybów że nie wiemy jak je suszyć. Oto moje wskazówki.
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 98
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 216
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 210
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 98
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 216
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 210
Składniki
Grzyby należy oczyścić wilgna szmatką , pędzelkiem i nożykiem. Tak oczyszczone grzyby należy ułożyc na naszych blaszkach od piekarnika, na blaszkach nalezy połozyc papier do pieczenia a nie gazetę, gdyż do gazety grzyb się przyklei. Wstawiamy do piekarnika , tak jak na fotce , ustawiamy temperaturę 60 stopni z termoobiegiem, Suszymy kilka godzin przy otawrtych drzwiczkach. Ja grzyby suszę kilka godzin. Na drugi dzień jeszcz dosuszam w piekarniku z temperaturze 50 stopni z termoobiegiem , też przy otwartych drzwiczkach. Zobacz filmik. Grzyby muszą byc tak suche jak cipsy, wowczas możemy je przechowywać kilka lat.