Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na grzyby juz się zaczął , przynosimy tyle grzybów że nie wiemy jak je suszyć. Oto moje wskazówki.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 182
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 295
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 182
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 295
Składniki
Grzyby należy oczyścić wilgna szmatką , pędzelkiem i nożykiem. Tak oczyszczone grzyby należy ułożyc na naszych blaszkach od piekarnika, na blaszkach nalezy połozyc papier do pieczenia a nie gazetę, gdyż do gazety grzyb się przyklei. Wstawiamy do piekarnika , tak jak na fotce , ustawiamy temperaturę 60 stopni z termoobiegiem, Suszymy kilka godzin przy otawrtych drzwiczkach. Ja grzyby suszę kilka godzin. Na drugi dzień jeszcz dosuszam w piekarniku z temperaturze 50 stopni z termoobiegiem , też przy otwartych drzwiczkach. Zobacz filmik. Grzyby muszą byc tak suche jak cipsy, wowczas możemy je przechowywać kilka lat.