Do góry

Dodatki Przepis na:

Suszone pomidorki

Suszone pomidorki

Autor:

Przepisów i artykułów: 689 Ocena: 14242

Dodano:

Odsłon: 1233

Z ziołami prowansalskimi.
Reklama
Reklama
Suszone pomidorki

Przygotowanie

  1. Pomidorki przekroiłam na połówki i ułożyłam je na blasze z papierem do pieczenia, wysmarowanym oliwą.

    Pomidorki lekko posoliłam i posypałam ziołami i skropiłam oliwą.

  2. Pomidorki można wstawiać do wyłączonego piekarnika po każdym jego użyciu- gdy jeszcze jest gorący.
    Można je też suszyć w 100 stopniach przez trzy godziny.

    Po wystudzeniu ciasno ułożyłam je w słoiku i zalałam oliwą.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

basiliana 26 września 2018 Ależ te pomidorki muszą być aromatyczne, idealne do sałatek, czy mięs. Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 26 września 2018 Uwielbiam suszone pomidorki, znajoma Turczynka suszy je na sloncu, ale o takiej pogodzie tylko pomarzyc :-) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bryssska 26 września 2018 Też suszyłam, tylko z samą solą, będzie czym przyprawiać w zimie ;-D Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń