Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak zazwyczaj przyrządzany jest ze śmietaną, nie jestem fanką takich smaków, więc oprócz mojego ulubionego szpinaku słodko-kwaśnego, często przyrządzam szpinak w sosie chrzanowym. Jest to genialne połączenie smaków i sprawia, że taki szpinak pasuje jako dodatek np. do mięsa albo ryby lub każdego rodzaju makaronu. Nie bez znaczenia jest także fakt, że jest to bardzo proste i szybkie danie, przyrządzone w jednym garnku.
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 87
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 23711
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 87
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 23711
Składniki
Pokroic szpinak na duze kawalki i dobrze umyc. Obrac i zetrzec chrzan. W garnku podgrzac biale wino, bulion i smietane, doprawic startym chrzanem, sola, pieprzem i galka muszkatołowa.
Do sosu dodawac stopniowo szpinak i mieszac, az sie zapadnie. Po zapadnieciu gotowac jeszcze przez 2-3 minuty na malym ogniu. Wymieszac z maslem i ewentualnie doprawic jeszcze sola, gałką muszkatołowa, chrzanem i sokiem z limonki.
Podawac jako dodatek do miesa, ryby lub makaronu.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Pasta do chleba z makreli w oleju.
Dodatki
Masło
Dodatki
Czipsy truskawkowe
Dodatki
Sos cumberland
Pasta do chleba z makreli w oleju.
Pasta do chleba zrobiona jest z makreli w oleju z dodatkiem pokrojonej drobno...
Odsłon: 403
Masło
Nie ma to jak domowe masło, lekkie o śmietankowym smaku i łatwiej rozsmarowuj...
Odsłon: 174