Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak zazwyczaj przyrządzany jest ze śmietaną, nie jestem fanką takich smaków, więc oprócz mojego ulubionego szpinaku słodko-kwaśnego, często przyrządzam szpinak w sosie chrzanowym. Jest to genialne połączenie smaków i sprawia, że taki szpinak pasuje jako dodatek np. do mięsa albo ryby lub każdego rodzaju makaronu. Nie bez znaczenia jest także fakt, że jest to bardzo proste i szybkie danie, przyrządzone w jednym garnku.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 336
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34153
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 160
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 336
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34153
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 160
Składniki
Pokroic szpinak na duze kawalki i dobrze umyc. Obrac i zetrzec chrzan. W garnku podgrzac biale wino, bulion i smietane, doprawic startym chrzanem, sola, pieprzem i galka muszkatołowa.
Do sosu dodawac stopniowo szpinak i mieszac, az sie zapadnie. Po zapadnieciu gotowac jeszcze przez 2-3 minuty na malym ogniu. Wymieszac z maslem i ewentualnie doprawic jeszcze sola, gałką muszkatołowa, chrzanem i sokiem z limonki.
Podawac jako dodatek do miesa, ryby lub makaronu.