Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak zazwyczaj przyrządzany jest ze śmietaną, nie jestem fanką takich smaków, więc oprócz mojego ulubionego szpinaku słodko-kwaśnego, często przyrządzam szpinak w sosie chrzanowym. Jest to genialne połączenie smaków i sprawia, że taki szpinak pasuje jako dodatek np. do mięsa albo ryby lub każdego rodzaju makaronu. Nie bez znaczenia jest także fakt, że jest to bardzo proste i szybkie danie, przyrządzone w jednym garnku.
Pokroic szpinak na duze kawalki i dobrze umyc. Obrac i zetrzec chrzan. W garnku podgrzac biale wino, bulion i smietane, doprawic startym chrzanem, sola, pieprzem i galka muszkatołowa.
Do sosu dodawac stopniowo szpinak i mieszac, az sie zapadnie. Po zapadnieciu gotowac jeszcze przez 2-3 minuty na malym ogniu. Wymieszac z maslem i ewentualnie doprawic jeszcze sola, gałką muszkatołowa, chrzanem i sokiem z limonki.
Podawac jako dodatek do miesa, ryby lub makaronu.
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 35
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4546
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 50
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 350
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 167
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 35
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4546
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 50
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 350
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 167
Składniki
Pokroic szpinak na duze kawalki i dobrze umyc. Obrac i zetrzec chrzan. W garnku podgrzac biale wino, bulion i smietane, doprawic startym chrzanem, sola, pieprzem i galka muszkatołowa.
Do sosu dodawac stopniowo szpinak i mieszac, az sie zapadnie. Po zapadnieciu gotowac jeszcze przez 2-3 minuty na malym ogniu. Wymieszac z maslem i ewentualnie doprawic jeszcze sola, gałką muszkatołowa, chrzanem i sokiem z limonki.
Podawac jako dodatek do miesa, ryby lub makaronu.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Surówka z pekińskiej kapusty
Dodatki
Surówka z pekińskiej kapusty
Dodatki
Kiełbasa chuda podpiekana.
Dodatki
Pieczarki faszerowane mozzarellą z grilla
Surówka z pekińskiej kapusty
Smaczna, szybka kusząca smakiem surówka z kapusty pekińskiej. Dodatki do kap...
Odsłon: 51
Surówka z pekińskiej kapusty
Polecam bardzo prostą, szybką w wykonaniu a za razem bardzo smaczną surówkę z...
Odsłon: 3388