Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serwuję dzisiaj i polecam bardzo smaczną, a za razem szybką surówkę z kapusty białej. Surówka taka znakomicie nadaje się do obiadu, jak również jako samodzielną przekąska do schrupania.
Miska, nóż, deska, tarka,
Polecam.
Odsłon: 1306
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1675
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1151
Polecam.
Odsłon: 1306
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1675
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1151
Składniki
Kapustę białą obieramy z brzydkich liści, kroimy na ćwiartki i szatkujemy (możemy również zetrzeć na tarce). Kapustę oprószamy solą i zostawiamy na 20 minut, aby puściła sok Odciskamy nadmiar soku , a do kapusty ścieramy na tarce duże oczka obraną marchewkę, dodajemy obraną pokrojoną cebulę (lepszy jest por ale niestety mi brakło),oraz przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Następnie dodajemy cukier i ocet dokładnie mieszamy aż składniki się połączą. Majonez mieszamy ze śmietaną ( może być jogurt naturalny) dodajemy do sałatki i ponownie mieszamy.
Przygotowanie warzyw.
Doprawić do smaku i wymieszać.