Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka gotowana w wywarze warzywnym. Idealna zarówno do kanapek, jak i jako ciepły dodatek do dania głównego.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117794
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8259
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3069
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1952
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1460
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117794
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8259
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3069
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1952
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1460
Składniki
Szynkę umyć, obwiązać mocno grubą nicią lub nałożyć siateczkę do gotowania szynki i włożyć do garnka.
Warzywa umyć, obrać, pokroić w duże kawałki i dołożyć do garnka z szynką.
Zalać wodą, dodać przyprawy, majonez i zagotować. Od momentu kiedy zacznie wrzeć, gotować 8-9 minut i nie dłużej!!! Następnie pozostawić w garnku z wywarem do ostygnięcia (co najmniej 6 godzin) i ponownie zagotować znowu przez 8-9 minut od momentu wrzenia. Życzę smacznego i zapraszam do zapoznania się z innymi przepisami na moim profilu w serwisie smaker.pl :-)