Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka gotowana w wywarze warzywnym. Idealna zarówno do kanapek, jak i jako ciepły dodatek do dania głównego.
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14289
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19428
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13120
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1769
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14289
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19428
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13120
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1769
Składniki
Szynkę umyć, obwiązać mocno grubą nicią lub nałożyć siateczkę do gotowania szynki i włożyć do garnka.
Warzywa umyć, obrać, pokroić w duże kawałki i dołożyć do garnka z szynką.
Zalać wodą, dodać przyprawy, majonez i zagotować. Od momentu kiedy zacznie wrzeć, gotować 8-9 minut i nie dłużej!!! Następnie pozostawić w garnku z wywarem do ostygnięcia (co najmniej 6 godzin) i ponownie zagotować znowu przez 8-9 minut od momentu wrzenia. Życzę smacznego i zapraszam do zapoznania się z innymi przepisami na moim profilu w serwisie smaker.pl :-)