Do góry

Dodatki Przepis na:

Szynka gotowana

Szynka gotowana

Autor:

Przepisów i artykułów: 177 Ocena: 2487

Dodano:

Odsłon: 38128

Doskonała wędlina domowej roboty.

Składniki

  • -Szynka - 1szt
  • -Czosnek - 6 ząbków
  • ZALEWA:
  • -Woda - 2 l
  • -Sól - 1/3 szklanki
  • -Liść laurowy - 6 listków
  • -majeranek - łyżeczka
  • -Papryka mielona ostra - 2 łyżeczki
  • -Jałowiec - 6 ziarenek
  • -Ziele angielskie - 6 ziarenek
  • -Cukier łyżeczka
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czosnek zgnieść i natrzeć nim szynkę. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 24 godziny.

  2. Składniki zalewy zagotować i pozostawić do ostygnięcia.

  3. Szynkę włożyć do siatki lub związać sznurkiem.

  4. Mięso włożyć do zimnej zalewy i doprowadzić do wrzenia. gotować 20 minut i pozostawić w zalewie do wystudzenia.
    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń