Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23064
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1085
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104885
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23064
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1085
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104885
Składniki
Do wody dodać wszystkie przyprawy, pokrojoną cebulę i rozgnieciony czosnek z łupiną.
Zagotować marynatę, następnie dodać sól peklową i dokładnie wymieszać .
Ostudzić i włożyć szynkę ( musi być cała przykryta ).
Włożyć do lodówki na 5-7 dni do marynowania. Codziennie przewracać szynkę.
Po tym czasie wyjąć szynkę z marynaty i osuszyć papierowym ręcznikiem. Obwiązać sznurkiem lub włożyć do siatki (można kupić w sklepie ).
Ugotować szynkę na parze 1.5 godziny.
Po tym czasie lekko ostudzić, a następnie rozgrzać piekarnik do 150 st. i zapiec szynkę przez 15 min. Szynka w środku jest soczysta na zewnątrz lekko przypieczona. Smacznego życzę:)