Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiel...
Odsłon: 631
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 91
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 23
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 67
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 70
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiel...
Odsłon: 631
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 91
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 23
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 67
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 70
Składniki
Do wody dodać wszystkie przyprawy, pokrojoną cebulę i rozgnieciony czosnek z łupiną.
Zagotować marynatę, następnie dodać sól peklową i dokładnie wymieszać .
Ostudzić i włożyć szynkę ( musi być cała przykryta ).
Włożyć do lodówki na 5-7 dni do marynowania. Codziennie przewracać szynkę.
Po tym czasie wyjąć szynkę z marynaty i osuszyć papierowym ręcznikiem. Obwiązać sznurkiem lub włożyć do siatki (można kupić w sklepie ).
Ugotować szynkę na parze 1.5 godziny.
Po tym czasie lekko ostudzić, a następnie rozgrzać piekarnik do 150 st. i zapiec szynkę przez 15 min. Szynka w środku jest soczysta na zewnątrz lekko przypieczona. Smacznego życzę:)