Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 439
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 167
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2703
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 439
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 167
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2703
Składniki
Do wody dodać wszystkie przyprawy, pokrojoną cebulę i rozgnieciony czosnek z łupiną.
Zagotować marynatę, następnie dodać sól peklową i dokładnie wymieszać .
Ostudzić i włożyć szynkę ( musi być cała przykryta ).
Włożyć do lodówki na 5-7 dni do marynowania. Codziennie przewracać szynkę.
Po tym czasie wyjąć szynkę z marynaty i osuszyć papierowym ręcznikiem. Obwiązać sznurkiem lub włożyć do siatki (można kupić w sklepie ).
Ugotować szynkę na parze 1.5 godziny.
Po tym czasie lekko ostudzić, a następnie rozgrzać piekarnik do 150 st. i zapiec szynkę przez 15 min. Szynka w środku jest soczysta na zewnątrz lekko przypieczona. Smacznego życzę:)