Do góry

Dodatki Przepis na:

Tapenada z zielonych oliwek

Tapenada z zielonych oliwek

Autor:

Przepisów i artykułów: 502 Ocena: 7434

Dodano:

Odsłon: 300

Pasta do pieczywa rodem z południa Europy. Łatwa i smaczna. Do kanapek z tą pastą, wystarczy już tylko kiełbaska z grilla i nietuzinkowy posiłek gotowy. Polecam.

Składniki

  • 250 g zielonych oliwek
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1-2 ząbki czosnku
  • przyprawy: sól, pieprz, 1 łyżeczka bazylii, 1 łyżeczka oregano
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tapenada z zielonych oliwek

Przygotowanie

  1. Do blendera wrzucić oliwki, kapary, pokrojony pęczek natki pietruszki, pokrojony czosnek. Dodać przyprawy. Całość zblendować. Pasta gotowa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 11 maja Uwielbiam! siwetnie ze dalas ten przepis bo nigdy nie robilam w domu. Zapisalam. Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń