Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i kremowe. Pyszny dodatek do obiadu!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10664
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1170
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11605
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 612
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10664
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1170
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11605
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 612
Składniki
Buraki ugotować w łupinach do miękkości. Kiedy buraki ostygnął, poobierać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
W dość sporym rondelku rozgrzać masło, kiedy się lekko roztopi (należy uważać, aby się nie przypaliło) dodać Vegetę ok. 1 łyżki. Chwilkę potrzymać na ogniu i dodać mąkę. Dobrze zamieszać, żeby zrobić lekką zasmażkę. Do zasmażki dodać potarte buraki i dobrze wymieszać. Podlać wodą, ok szklanki, tak żeby całość się nie przypalała podczas zasmażania. Podsmażać na małym ogniu, często mieszając.
Kiedy buraki dobrze połączą się z zasmażką, dodać pieprz, sól, ewentualnie Vegetę do smaku. Na koniec dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. SMACZNEGO!