Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i kremowe. Pyszny dodatek do obiadu!
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1679
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18585
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6306
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1138
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1679
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18585
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6306
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1138
Składniki
Buraki ugotować w łupinach do miękkości. Kiedy buraki ostygnął, poobierać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
W dość sporym rondelku rozgrzać masło, kiedy się lekko roztopi (należy uważać, aby się nie przypaliło) dodać Vegetę ok. 1 łyżki. Chwilkę potrzymać na ogniu i dodać mąkę. Dobrze zamieszać, żeby zrobić lekką zasmażkę. Do zasmażki dodać potarte buraki i dobrze wymieszać. Podlać wodą, ok szklanki, tak żeby całość się nie przypalała podczas zasmażania. Podsmażać na małym ogniu, często mieszając.
Kiedy buraki dobrze połączą się z zasmażką, dodać pieprz, sól, ewentualnie Vegetę do smaku. Na koniec dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. SMACZNEGO!