Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i kremowe. Pyszny dodatek do obiadu!
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 233
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 155
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 893
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 233
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 155
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 893
Składniki
Buraki ugotować w łupinach do miękkości. Kiedy buraki ostygnął, poobierać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
W dość sporym rondelku rozgrzać masło, kiedy się lekko roztopi (należy uważać, aby się nie przypaliło) dodać Vegetę ok. 1 łyżki. Chwilkę potrzymać na ogniu i dodać mąkę. Dobrze zamieszać, żeby zrobić lekką zasmażkę. Do zasmażki dodać potarte buraki i dobrze wymieszać. Podlać wodą, ok szklanki, tak żeby całość się nie przypalała podczas zasmażania. Podsmażać na małym ogniu, często mieszając.
Kiedy buraki dobrze połączą się z zasmażką, dodać pieprz, sól, ewentualnie Vegetę do smaku. Na koniec dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. SMACZNEGO!