Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tuszonka zrobiona jest z mięsa wieprzowego, można ją robić tak jak w oryginalnym przepisie z udźca cielęcego, jagnięcego lub innego mięsa. Taką tuszonkę dodaje się do duszonych warzyw. Tuszonka jest idealnym dodatkiem do leczo jakie robią na gruzińskich wioskach.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1021
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 937
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12790
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1021
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 937
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12790
Składniki
Wymyte, osuszone papierowymi ręczniczkami mięso kroimy w większą kostkę 4x4, boczek w grubsze plastry (Kwadraty 5x5 cm). Obrane cebule kroimy w piórka, czosnek w cienkie plasterki, dodajemy do mięsa, przyprawiamy solą i pieprzami. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki, przykrywamy ściereczką i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie masę mięsną wkładamy do wyparzonych słoików. Do każdego słoika wkładamy na dno po 2 listki laurowe i po 3 ziarna ziela angielskiego. Słoiki napełniamy ścisło pozostawiając miejsce 2-3 cm od góry słoika. Na wierzch układamy kawałki boczku a także po dwa liście laurowe i po 3 ziarna ziela angielskiego. Napełnione słoiki zamykamy i gotujemy 4-5 godzin. Po zagotowaniu studzimy w garnku i ostudzone wstawiamy do lodówki. Smacznego !!!