Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy, najprostszy i najsmaczniejszy sos do mięs, szaszłyków nie tylko tych greckich. Sos najlepiej zrobić parę godzin przed podaniem, aby się „przegryzł”, wtedy jest najlepszy.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Ogórek obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odcisnąć nadmiar wody. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę (dodać pod swój smak, ja lubię, jak sos ma bardzo intensywny czosnkowy smak). Dodać jogurt grecki, przyprawić solą i pieprzem, dodać łyżkę oliwy z oliwek.