Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy, najprostszy i najsmaczniejszy sos do mięs, szaszłyków nie tylko tych greckich. Sos najlepiej zrobić parę godzin przed podaniem, aby się „przegryzł”, wtedy jest najlepszy.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1034
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 354
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3209
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 655
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1034
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 354
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3209
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 655
Składniki
Ogórek obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odcisnąć nadmiar wody. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę (dodać pod swój smak, ja lubię, jak sos ma bardzo intensywny czosnkowy smak). Dodać jogurt grecki, przyprawić solą i pieprzem, dodać łyżkę oliwy z oliwek.