Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91032
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38383
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 297
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91032
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38383
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 297
Składniki
Grzyby namoczyłam na noc a potem ugotowałam je w niewielkiej ilości wody do miękkości, godzina będzie w sam raz. Masę zmalaksowałam doprawiłam solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodałam jajo i bułkę dla zwięzłości i podsmażoną cebulę pokrojona w kostkę dla smaku.
Wyrobiłam ciasto, mąkę wysypałam na blat, dodałam sól, wlałam olej do mąki i wymieszałam nożem, potem dodałam gorącą wodę i wymieszałam nożem, a potem dodałam jajo i wmieszałam je . Potem wyrobiłam ciasto. Dokładniej jest na: https://smaker.pl/przepis-pierogi-z-kaczki,167917,fafiatko.html Na wycięte krążki kładłam farsz zalepiałam go jak zwykłego pieroga, krawędź dodatkowo wzmacniałam widelcem, i zlepiałam końce pierogów.
Teraz wystarczy je ugotować w osolonej wodzie, około 5 minut od wypłynięcia. Smacznego :)