Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113044
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 762
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 572
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113044
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 762
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 572
Składniki
Grzyby namoczyłam na noc a potem ugotowałam je w niewielkiej ilości wody do miękkości, godzina będzie w sam raz. Masę zmalaksowałam doprawiłam solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodałam jajo i bułkę dla zwięzłości i podsmażoną cebulę pokrojona w kostkę dla smaku.
Wyrobiłam ciasto, mąkę wysypałam na blat, dodałam sól, wlałam olej do mąki i wymieszałam nożem, potem dodałam gorącą wodę i wymieszałam nożem, a potem dodałam jajo i wmieszałam je . Potem wyrobiłam ciasto. Dokładniej jest na: https://smaker.pl/przepis-pierogi-z-kaczki,167917,fafiatko.html Na wycięte krążki kładłam farsz zalepiałam go jak zwykłego pieroga, krawędź dodatkowo wzmacniałam widelcem, i zlepiałam końce pierogów.
Teraz wystarczy je ugotować w osolonej wodzie, około 5 minut od wypłynięcia. Smacznego :)