Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogony wieprzowe, wędzone na zrębkach olcha, w garnku. Bez soli, bez konserwantów. Idealne jako dodatek do zup, grochówka, fasolówka, kapuśniak.
garnek do wędzenia, zrębki olcha
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 77
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 61
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 77
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 61
Składniki
Ogony czyścimy, myjemy i wieszamy do osuszenia na kilka godzin.
Osuszone ogony wędzimy na zrębkach olcha 2 godziny w temperaturze 50 stopni Celsjusza. Ogony wieprzowe wędzone świetnie nadają się do zupy grochówkowej, kapuśniaku, bigosu lub innych potraw gotowanych na wędzonkach. Smacznego !!!