Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogony wieprzowe, wędzone na zrębkach olcha, w garnku. Bez soli, bez konserwantów. Idealne jako dodatek do zup, grochówka, fasolówka, kapuśniak.
garnek do wędzenia, zrębki olcha
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15139
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15139
Składniki
Ogony czyścimy, myjemy i wieszamy do osuszenia na kilka godzin.
Osuszone ogony wędzimy na zrębkach olcha 2 godziny w temperaturze 50 stopni Celsjusza. Ogony wieprzowe wędzone świetnie nadają się do zupy grochówkowej, kapuśniaku, bigosu lub innych potraw gotowanych na wędzonkach. Smacznego !!!