Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogony wieprzowe, wędzone na zrębkach olcha, w garnku. Bez soli, bez konserwantów. Idealne jako dodatek do zup, grochówka, fasolówka, kapuśniak.
garnek do wędzenia, zrębki olcha
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2381
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4504
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1535
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 454
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2381
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4504
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1535
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 454
Składniki
Ogony czyścimy, myjemy i wieszamy do osuszenia na kilka godzin.
Osuszone ogony wędzimy na zrębkach olcha 2 godziny w temperaturze 50 stopni Celsjusza. Ogony wieprzowe wędzone świetnie nadają się do zupy grochówkowej, kapuśniaku, bigosu lub innych potraw gotowanych na wędzonkach. Smacznego !!!