Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 665
Dodano: 16.05.2016
Odsłon: 5305
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Pędy sosny zbieramy w maju kiedy pędy pają długość do 12 cm. Takie są najlepsze i posiadają najwięcej wartościowych soków ( należy pamiętać aby nie zrywać przodowników oraz zrywać pędy z wielu drzew a nie z jednego). Pędy układamy do słoja warstwami przesypując cukrem. Następnie ubijamy delikatnie i zakrywamy słój. Odstawiamy na około 6 tygodni. Po tym czasie zlewamy do małych buteleczek (ja przelewam do 100 ml). Odstawiamy w chłodne miejsce.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Jagoda50 16 maja 2016Zgłoś do usunięcia
Znam ten syrop jest bardzo dobry na przeziebienie.Mój tato zawsze wiosna robił ten syrop,ja nie znosiłam tego smaku i był dla mnie koszmarem.0 Kto głosował? | Odpowiedz