Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne pieczarki na zimę na sałatki i surówki.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8377
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 491
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8377
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 491
Składniki
Wykonanie: Pieczarki dokładnie opłukać i osuszyć. Wino zagotować, wrzucić pieczarki obgotować przez kilka minut i odcedzić. Oliwę rozgrzać na patelni z pokrojonym czosnkiem, wrzucić pieczarki i chwilę podsmażyć, cały czas mieszając. Wszystkie składniki na marynatę zmiksować. Do wyparzonych słoików przełożyć pieczarki, obłożyć natką pietruszki, zalać marynatą, szczelnie zamknąć. Pasteryzować przez 15 minut.