Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne pieczarki na zimę na sałatki i surówki.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25091
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25091
Składniki
Wykonanie: Pieczarki dokładnie opłukać i osuszyć. Wino zagotować, wrzucić pieczarki obgotować przez kilka minut i odcedzić. Oliwę rozgrzać na patelni z pokrojonym czosnkiem, wrzucić pieczarki i chwilę podsmażyć, cały czas mieszając. Wszystkie składniki na marynatę zmiksować. Do wyparzonych słoików przełożyć pieczarki, obłożyć natką pietruszki, zalać marynatą, szczelnie zamknąć. Pasteryzować przez 15 minut.