Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne pieczarki na zimę na sałatki i surówki.
Roladki z tortilli to świetny pomysł na szybką, a jednocześnie elegancką prze...
Odsłon: 2630
Jeśli szukasz przepisu, który połączy smak soczystego mięsa, aromatycznych zi...
Odsłon: 678
Roladki z tortilli to świetny pomysł na szybką, a jednocześnie elegancką prze...
Odsłon: 2630
Jeśli szukasz przepisu, który połączy smak soczystego mięsa, aromatycznych zi...
Odsłon: 678
Składniki
Wykonanie: Pieczarki dokładnie opłukać i osuszyć. Wino zagotować, wrzucić pieczarki obgotować przez kilka minut i odcedzić. Oliwę rozgrzać na patelni z pokrojonym czosnkiem, wrzucić pieczarki i chwilę podsmażyć, cały czas mieszając. Wszystkie składniki na marynatę zmiksować. Do wyparzonych słoików przełożyć pieczarki, obłożyć natką pietruszki, zalać marynatą, szczelnie zamknąć. Pasteryzować przez 15 minut.