Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma jak własny barszcz biały, 1000 - krotnie lepszy smak od sklepowego.
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 602
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19950
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 469
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 602
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19950
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 469
Składniki
Zakwas na barszcz biały w bardzo prosty sposób można przyrządzić samemu. Składniki należy dobrze odmierzyć i oczyścić. Z kromki chleba razowego należy odciąć skórkę, gdyż tylko ją będziemy używać. Wszystkie składniki wkładamy do słoja, kamionki lub innego naczynia i zalewamy ciepłą przegotowaną wodą. Po ok 3-4 dniach zakwas będzie gotowy i można przelać go do butelki. Odstawić w chłodne miejsce na tydzień. I gotowe.