Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma jak własny barszcz biały, 1000 - krotnie lepszy smak od sklepowego.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 200
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2210
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 966
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 200
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2210
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 966
Składniki
Zakwas na barszcz biały w bardzo prosty sposób można przyrządzić samemu. Składniki należy dobrze odmierzyć i oczyścić. Z kromki chleba razowego należy odciąć skórkę, gdyż tylko ją będziemy używać. Wszystkie składniki wkładamy do słoja, kamionki lub innego naczynia i zalewamy ciepłą przegotowaną wodą. Po ok 3-4 dniach zakwas będzie gotowy i można przelać go do butelki. Odstawić w chłodne miejsce na tydzień. I gotowe.