Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 22
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 36
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 41
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 57
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19649
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 22
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 36
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 41
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 57
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19649
Składniki
Ziemniaki obrać włożyć do zimnej wody. Śmietanę wymieszać z mlekiem ,ziołami ,solą i pieprzem.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Ziemniaki wyjąć z wody ,osuszyć i za pomocą tarki do warzyw zetrzeć w cienkie plastry,
Ziemniaki ułożyć w naczyniu żaroodpornym tak ,aby zachodziły na siebie. Zalać śmietaną z mlekiem. 20 g masła pokroić w płatki i rozłożyć na ziemniakach. Danie wstawić na środkową półkę ,piec ok. 45 min.