Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11960
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16475
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5299
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11960
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16475
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5299
Składniki
Ziemniaki obrać włożyć do zimnej wody. Śmietanę wymieszać z mlekiem ,ziołami ,solą i pieprzem.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Ziemniaki wyjąć z wody ,osuszyć i za pomocą tarki do warzyw zetrzeć w cienkie plastry,
Ziemniaki ułożyć w naczyniu żaroodpornym tak ,aby zachodziły na siebie. Zalać śmietaną z mlekiem. 20 g masła pokroić w płatki i rozłożyć na ziemniakach. Danie wstawić na środkową półkę ,piec ok. 45 min.