Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie na lekką kolację.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 323
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 732
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 37
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 323
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 732
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 37
Składniki
Wykonanie: Bakłażany pokroić w grubsze plastry, obrać ze skórki, posmarować oliwą i zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 minut.
Pomidory pokroić również w grubsze plastry, przyprawić solą i pieprzem i posiekaną bazylią. Naczynie żaroodporne wyłożyć podpieczonymi bakłażanami. Następnie położyć pomidory a na samą górę rozłożyć plastry żółtego sera.
Zapiec w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni na złoty kolor przez około 20 minut.