Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie na lekką kolację.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1690
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1690
Składniki
Wykonanie: Bakłażany pokroić w grubsze plastry, obrać ze skórki, posmarować oliwą i zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 minut.
Pomidory pokroić również w grubsze plastry, przyprawić solą i pieprzem i posiekaną bazylią. Naczynie żaroodporne wyłożyć podpieczonymi bakłażanami. Następnie położyć pomidory a na samą górę rozłożyć plastry żółtego sera.
Zapiec w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni na złoty kolor przez około 20 minut.