Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie na lekką kolację.
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 238
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4571
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2670
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4744
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102231
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 238
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4571
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2670
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4744
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102231
Składniki
Wykonanie: Bakłażany pokroić w grubsze plastry, obrać ze skórki, posmarować oliwą i zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 minut.
Pomidory pokroić również w grubsze plastry, przyprawić solą i pieprzem i posiekaną bazylią. Naczynie żaroodporne wyłożyć podpieczonymi bakłażanami. Następnie położyć pomidory a na samą górę rozłożyć plastry żółtego sera.
Zapiec w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni na złoty kolor przez około 20 minut.