Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna młoda kapusta z boczkiem. Kapusta jest bardzo smaczna, może być jedzona solo lub być dodatkiem do dań mięsnych. Ja uwielbiam ją z żeberkami i młodymi ziemniakami. Ważne żeby kapusty nie rozgotować, ma być chrupka.
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2070
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1988
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 444
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 18
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2070
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1988
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 444
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 18
Składniki
Kapustę przekrawamy na pół, wycinamy głąb, a połówki drobno szatkujemy. Poszatkowaną kapustę umieszczamy w garnku. Zalewamy wodą. Dodajemy sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe i garnek przykrywamy przykrywką. Kapustę gotujemy na małej mocy palnika przez około 15 minut.
Na oleju podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz boczek.
Do boczku i cebuli dodajemy mąkę i smażymy przez około minutę. Zasmażkę przelewamy do garnka z kapustą, mieszamy i całość zagotowujemy. Do kapusty dodajemy też posiekany koperek oraz natkę pietruszki, mieszamy, w razie potrzeby doprawiamy.