Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maj bez wątpienia kojarzy mi się ze szparagami, uwielbiam to warzywo. Niedosyt, że zawiera mnóstwo drogocennych witamin to jeszcze jest przepyszne. A do tego robi się je błyskawicznie, zwłaszcza te zielone, których nie trzeba nawet obierać. Szkoda tylko jednego, że sezon na nie trwa tak krótko, więc nie pozostaje nic innego jak tylko brać je garściami.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5380
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47833
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165699
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5380
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47833
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165699
Składniki
Szparagi umyć, osuszyć i odkroić twardą końcówkę (odcinamy do momentu gdy nóż wchodzi bez problemowo). W dużym garnku rozpuścić masełko (2 łyżki) , na nie położyć szparagi, zalać wodą, doprawić solą i gotować przez ok. 20-25 min (do miękkości). W mniejszym garnuszku rozpuścić pozostałe masło, dodać bułkę tartą i chwilę podsmażyć.
Do dużej miski wyłożyć odcedzone szparagi i posypać podsmażoną bułką tartą.
Smacznego
:)