Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maj bez wątpienia kojarzy mi się ze szparagami, uwielbiam to warzywo. Niedosyt, że zawiera mnóstwo drogocennych witamin to jeszcze jest przepyszne. A do tego robi się je błyskawicznie, zwłaszcza te zielone, których nie trzeba nawet obierać. Szkoda tylko jednego, że sezon na nie trwa tak krótko, więc nie pozostaje nic innego jak tylko brać je garściami.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Składniki
Szparagi umyć, osuszyć i odkroić twardą końcówkę (odcinamy do momentu gdy nóż wchodzi bez problemowo). W dużym garnku rozpuścić masełko (2 łyżki) , na nie położyć szparagi, zalać wodą, doprawić solą i gotować przez ok. 20-25 min (do miękkości). W mniejszym garnuszku rozpuścić pozostałe masło, dodać bułkę tartą i chwilę podsmażyć.
Do dużej miski wyłożyć odcedzone szparagi i posypać podsmażoną bułką tartą.
Smacznego
:)