Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maj bez wątpienia kojarzy mi się ze szparagami, uwielbiam to warzywo. Niedosyt, że zawiera mnóstwo drogocennych witamin to jeszcze jest przepyszne. A do tego robi się je błyskawicznie, zwłaszcza te zielone, których nie trzeba nawet obierać. Szkoda tylko jednego, że sezon na nie trwa tak krótko, więc nie pozostaje nic innego jak tylko brać je garściami.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 276
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1377
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4271
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 276
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1377
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4271
Składniki
Szparagi umyć, osuszyć i odkroić twardą końcówkę (odcinamy do momentu gdy nóż wchodzi bez problemowo). W dużym garnku rozpuścić masełko (2 łyżki) , na nie położyć szparagi, zalać wodą, doprawić solą i gotować przez ok. 20-25 min (do miękkości). W mniejszym garnuszku rozpuścić pozostałe masło, dodać bułkę tartą i chwilę podsmażyć.
Do dużej miski wyłożyć odcedzone szparagi i posypać podsmażoną bułką tartą.
Smacznego
:)