Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maj bez wątpienia kojarzy mi się ze szparagami, uwielbiam to warzywo. Niedosyt, że zawiera mnóstwo drogocennych witamin to jeszcze jest przepyszne. A do tego robi się je błyskawicznie, zwłaszcza te zielone, których nie trzeba nawet obierać. Szkoda tylko jednego, że sezon na nie trwa tak krótko, więc nie pozostaje nic innego jak tylko brać je garściami.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3478
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2844
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 162
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 121
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3478
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2844
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 162
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 121
Składniki
Szparagi umyć, osuszyć i odkroić twardą końcówkę (odcinamy do momentu gdy nóż wchodzi bez problemowo). W dużym garnku rozpuścić masełko (2 łyżki) , na nie położyć szparagi, zalać wodą, doprawić solą i gotować przez ok. 20-25 min (do miękkości). W mniejszym garnuszku rozpuścić pozostałe masło, dodać bułkę tartą i chwilę podsmażyć.
Do dużej miski wyłożyć odcedzone szparagi i posypać podsmażoną bułką tartą.
Smacznego
:)