Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone ćwiartki ziemniaków to nie tylko dodatek do mięs i ryb, ale także świetna przekąska imprezowa.
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4731
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4713
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44533
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 233
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4731
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4713
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44533
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 233
Składniki
Ziemniaki dokładanie szorujemy, nie obieramy. Kroimy w ćwiartki. Obie porcje ziemniaków mieszamy dokładnie z odpowiednimi przyprawami. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach 40-45 minut.
Ziemniaki podajemy z sosem tzatziki, lub sosami na bazie majonezu. Są dobre zarówno na ciepło jak i na zimno.