Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone ćwiartki ziemniaków to nie tylko dodatek do mięs i ryb, ale także świetna przekąska imprezowa.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 937
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4568
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1200
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 534
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 937
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4568
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1200
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 534
Składniki
Ziemniaki dokładanie szorujemy, nie obieramy. Kroimy w ćwiartki. Obie porcje ziemniaków mieszamy dokładnie z odpowiednimi przyprawami. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach 40-45 minut.
Ziemniaki podajemy z sosem tzatziki, lub sosami na bazie majonezu. Są dobre zarówno na ciepło jak i na zimno.