Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone ćwiartki ziemniaków to nie tylko dodatek do mięs i ryb, ale także świetna przekąska imprezowa.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Ziemniaki dokładanie szorujemy, nie obieramy. Kroimy w ćwiartki. Obie porcje ziemniaków mieszamy dokładnie z odpowiednimi przyprawami. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach 40-45 minut.
Ziemniaki podajemy z sosem tzatziki, lub sosami na bazie majonezu. Są dobre zarówno na ciepło jak i na zimno.