Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone ćwiartki ziemniaków to nie tylko dodatek do mięs i ryb, ale także świetna przekąska imprezowa.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 28814
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9640
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2141
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4137
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 830
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 28814
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9640
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2141
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4137
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 830
Składniki
Ziemniaki dokładanie szorujemy, nie obieramy. Kroimy w ćwiartki. Obie porcje ziemniaków mieszamy dokładnie z odpowiednimi przyprawami. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach 40-45 minut.
Ziemniaki podajemy z sosem tzatziki, lub sosami na bazie majonezu. Są dobre zarówno na ciepło jak i na zimno.