Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do mięsa, ziemniaki faszerowane sosem pieczarkowym z aromatycznym boczkiem.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12740
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1446
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13946
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5812
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12740
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1446
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13946
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5812
Składniki
1. Ziemniaki obieramy, myjemy i robimy w nich otwór. 2. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, doprawiamy przyprawą do ziemniaków oraz solą. 3. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
4. W tym czasie robimy farsz, cebulę drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 5. Do cebuli dodajemy drobno pokrojony boczek. 6. W rondelku gotujemy sos pieczarkowy z wodą, do chwili, kiedy zrobi się gęsty i łączymy z boczkiem. 7. Gotowym farszem napełniamy każdy otwór w ziemniakach.
8. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i posypujemy wierzch ziemniaków. 9. Na chwilę wstawiamy do piekarnika do chwili rozpuszczenia się sera. 10. Ziemniaki gotowe. 11. Smacznego.