Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do mięsa, ziemniaki faszerowane sosem pieczarkowym z aromatycznym boczkiem.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3719
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2052
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5467
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5507
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3719
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2052
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5467
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5507
Składniki
1. Ziemniaki obieramy, myjemy i robimy w nich otwór. 2. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, doprawiamy przyprawą do ziemniaków oraz solą. 3. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
4. W tym czasie robimy farsz, cebulę drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 5. Do cebuli dodajemy drobno pokrojony boczek. 6. W rondelku gotujemy sos pieczarkowy z wodą, do chwili, kiedy zrobi się gęsty i łączymy z boczkiem. 7. Gotowym farszem napełniamy każdy otwór w ziemniakach.
8. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i posypujemy wierzch ziemniaków. 9. Na chwilę wstawiamy do piekarnika do chwili rozpuszczenia się sera. 10. Ziemniaki gotowe. 11. Smacznego.