Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do mięsa, ziemniaki faszerowane sosem pieczarkowym z aromatycznym boczkiem.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118221
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8437
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2175
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1552
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118221
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8437
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2175
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1552
Składniki
1. Ziemniaki obieramy, myjemy i robimy w nich otwór. 2. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, doprawiamy przyprawą do ziemniaków oraz solą. 3. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
4. W tym czasie robimy farsz, cebulę drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 5. Do cebuli dodajemy drobno pokrojony boczek. 6. W rondelku gotujemy sos pieczarkowy z wodą, do chwili, kiedy zrobi się gęsty i łączymy z boczkiem. 7. Gotowym farszem napełniamy każdy otwór w ziemniakach.
8. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i posypujemy wierzch ziemniaków. 9. Na chwilę wstawiamy do piekarnika do chwili rozpuszczenia się sera. 10. Ziemniaki gotowe. 11. Smacznego.