Do góry

Dodatki Przepis na:

Ziemniaczki Prezesa

Ziemniaczki Prezesa

Autor:

Przepisów i artykułów: 855 Ocena: 9279

Dodano:

Odsłon: 1067

Doskonały dodatek do mięsa, ziemniaki faszerowane sosem pieczarkowym z aromatycznym boczkiem.

Składniki

  • 14 ziemniaków
  • Sos pieczarkowy w proszku
  • 1 cebula
  • 15 dag boczku wędzonego
  • Olej do smażenia
  • 1 szk. wody
  • Przyprawa do ziemniaków
  • Sól
  • 15 dag sera żółtego
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ziemniaczki Prezesa

Przygotowanie

  1. 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i robimy w nich otwór.
    2. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, doprawiamy przyprawą do ziemniaków oraz solą.
    3. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.

  2. 4. W tym czasie robimy farsz, cebulę drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    5. Do cebuli dodajemy drobno pokrojony boczek.
    6. W rondelku gotujemy sos pieczarkowy z wodą, do chwili, kiedy zrobi się gęsty i łączymy z boczkiem.
    7. Gotowym farszem napełniamy każdy otwór w ziemniakach.

  3. 8. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i posypujemy wierzch ziemniaków.
    9. Na chwilę wstawiamy do piekarnika do chwili rozpuszczenia się sera.
    10. Ziemniaki gotowe.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń