Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ziemniaczki z piekarnika z dodatkiem twarożku czosnkowego. Chwilka roboty, chwilka czekania i później "niebo w gębie"
naczynie żaroodporne, papier do pieczenia
Truskawkowa Królowa zachwyca swoją miękkością i bogatym aromatem. Rozpływa si...
Odsłon: 21308
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 96
Krokiety z pieczarkami, aromatycznym, intensywnym serem dojrzewającym i ciągn...
Odsłon: 104
Uważam kalarepę za niedocenione warzywo, no bo nie oszukujmy się, nie jest on...
Odsłon: 66
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 155
Truskawkowa Królowa zachwyca swoją miękkością i bogatym aromatem. Rozpływa si...
Odsłon: 21308
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 96
Krokiety z pieczarkami, aromatycznym, intensywnym serem dojrzewającym i ciągn...
Odsłon: 104
Uważam kalarepę za niedocenione warzywo, no bo nie oszukujmy się, nie jest on...
Odsłon: 66
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 155
Składniki
Ziemniaki porządnie wyszoruj. Włóż je do naczynia żaroodpornego (z pokrywką), do którego wcześniej włożysz papier do pieczenia - żeby ziemniaczki za bardzo nie przywarły. Posyp solą, obficie pieprzem, skrop oliwą lub olejem, wymieszaj. przykryj pokrywką. Piekarnik rozgrzej do 220 stopni. Piecz ok. 40 minut do miękkości ziemniaków. W międzyczasie przygotowujemy twarożek. Do miski przełóż twarożek, dodaj pokrojony szczypiorek, posiekane dwa ząbki czosnku, pieprz, trochę jogurtu/śmietanki lub śmietany. wymieszaj.
Kiedy ziemniaki są gotowe, a skórka zarumieniona, przełóż je na talerz, dodaj przygotowany twarożek. ciesz się smakiem :)