Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ziemniaczki z piekarnika z dodatkiem twarożku czosnkowego. Chwilka roboty, chwilka czekania i później "niebo w gębie"
naczynie żaroodporne, papier do pieczenia
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182159
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 289
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182159
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 289
Składniki
Ziemniaki porządnie wyszoruj. Włóż je do naczynia żaroodpornego (z pokrywką), do którego wcześniej włożysz papier do pieczenia - żeby ziemniaczki za bardzo nie przywarły. Posyp solą, obficie pieprzem, skrop oliwą lub olejem, wymieszaj. przykryj pokrywką. Piekarnik rozgrzej do 220 stopni. Piecz ok. 40 minut do miękkości ziemniaków. W międzyczasie przygotowujemy twarożek. Do miski przełóż twarożek, dodaj pokrojony szczypiorek, posiekane dwa ząbki czosnku, pieprz, trochę jogurtu/śmietanki lub śmietany. wymieszaj.
Kiedy ziemniaki są gotowe, a skórka zarumieniona, przełóż je na talerz, dodaj przygotowany twarożek. ciesz się smakiem :)