Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie zapiekane ziemniaczki stanowią bardzo fajny dodatek do obiadu. Sprawdzą się zarówno do dań mięsnych, jak i do ryby. Do ich przygotowania nie potrzeba wielu składników i wysiłku.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 200
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 281
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 284
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 200
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 281
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 284
Składniki
Ziemniaczki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Gotowe ziemniaki odcedzamy. Żółty ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, a ser favita kroimy w drobną kostkę. W żarodpornych naczyniach umieszczamy masło i ziemniaczki, posypujemy je serem favita i serem żółtym. Zapiekamy je około 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Przed podaniem posypujemy świeżo mielonym pieprzem i posiekanym tymiankiem. Smacznego ;)