Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie zapiekane ziemniaczki stanowią bardzo fajny dodatek do obiadu. Sprawdzą się zarówno do dań mięsnych, jak i do ryby. Do ich przygotowania nie potrzeba wielu składników i wysiłku.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 17723
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 40
To smaczna i zdrowa przekąska. Idealna jako lunch do pracy czy szkoły - ja za...
Odsłon: 17
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 75
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 17723
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 40
To smaczna i zdrowa przekąska. Idealna jako lunch do pracy czy szkoły - ja za...
Odsłon: 17
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 75
Składniki
Ziemniaczki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Gotowe ziemniaki odcedzamy. Żółty ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, a ser favita kroimy w drobną kostkę. W żarodpornych naczyniach umieszczamy masło i ziemniaczki, posypujemy je serem favita i serem żółtym. Zapiekamy je około 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Przed podaniem posypujemy świeżo mielonym pieprzem i posiekanym tymiankiem. Smacznego ;)