Do góry

Dodatki Przepis na:

Ziemniaki do obiadu (wersja z restauracji gruzińskiej)

Ziemniaki do obiadu (wersja z restauracji gruzińskiej)

Autor:

Przepisów i artykułów: 2140 Ocena: 47664

Dodano:

Odsłon: 19034

Przepis przywieziony z gruzińskiej restauracji w Poznaniu. Polecam również same z kefirem...mmm!

Składniki

  • 5-6 ziemniaków
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • oliwa do smażenia
  • sól ,pieprz
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy ,gotujemy w osolonej wodzie ,osączamy i studzimy. Kroimy na grube plasterki i smażymy na oliwie (2-3 łyżki). Gdy ziemniaki się „zezłocą” ,dodajemy posiekany czosnek ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem mieszamy z posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dodusia222 23 września 2014 muszą zapewne smakowć wyśmienicie!!!!:)Pycha!!!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 04 maja 2014 Mniam. Ziemniaczki w połączeniu z czosnkiem są przepyszne. Zabieram przepis do testowania, jestem wielką fanką ziemniaków :) Odpowiedzi: 1 ▼

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

taura 04 maja 2014 W 100% zgadzam się z przedmówcami :)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 03 maja 2014 a jakie pyszne by były z wiejskim kwaśnym mlekiem takim ,że nożem można kroić,pyszności:)

18 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oldfork 03 maja 2014 Czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze. Z kefirem na pewno przepyszne letnie danie.

14 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń