Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki opiekane do obiadu z chrupiącą skórką i delikatnym wnętrzem. Wypróbujcie ten przepis w domu, a już nigdy nie zrobicie ich w inny sposób. Są tak dobre, że można zajadać się nimi nawet bez żadnych dodatków.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 74
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 158
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 420
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 260
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 74
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 158
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 420
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 260
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w ósemki.
W małej miseczce łączymy: 5-7 łyżek oleju, sól i pieprz.
Ziemniaki polewamy olejem z przyprawami. Wszystko razem mieszamy.
Blachę piekarnika wyścielamy papierem do pieczenia. Wykładamy ziemniaczki. Staramy się ułożyć je w taki sposób, żeby w miarę możliwości nie stykały się ze sobą. Dodajemy ząbki czosnku oraz gałązki rozmarynu.
Ziemniaki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 50 minut. W trakcie pieczenia warto przemieszać ziemniaki, żeby ładnie się zarumieniły z każdej strony.