Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki opiekane do obiadu z chrupiącą skórką i delikatnym wnętrzem. Wypróbujcie ten przepis w domu, a już nigdy nie zrobicie ich w inny sposób. Są tak dobre, że można zajadać się nimi nawet bez żadnych dodatków.
Dlaczego warto jeść ziemniaki i ciekawostka o skrobi z ziemniaków.
Odsłon: 810
Carry plus mięso drobiowe , carry plus warzywa . To jest to co u w e l b i a...
Odsłon: 946
Pyszna wilgotna i szybka w przygotowaniu babka o smaku piernika .
Odsłon: 44
Szybka i smaczna babka na oleju nie tylko na święta , możesz ją również upiec...
Odsłon: 110
Pyszna wilgotna i szybka w przygotowaniu babka o smaku piernika .
Odsłon: 44
Szybka i smaczna babka na oleju nie tylko na święta , możesz ją również upiec...
Odsłon: 110
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w ósemki.
W małej miseczce łączymy: 5-7 łyżek oleju, sól i pieprz.
Ziemniaki polewamy olejem z przyprawami. Wszystko razem mieszamy.
Blachę piekarnika wyścielamy papierem do pieczenia. Wykładamy ziemniaczki. Staramy się ułożyć je w taki sposób, żeby w miarę możliwości nie stykały się ze sobą. Dodajemy ząbki czosnku oraz gałązki rozmarynu.
Ziemniaki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 50 minut. W trakcie pieczenia warto przemieszać ziemniaki, żeby ładnie się zarumieniły z każdej strony.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Sos pomidorowy do pizzy
Dodatki
Ziemniaki z kapustą kiszoną
Dodatki
Lukier cytrynowy
Dodatki
Domowy majonez
Sos pomidorowy do pizzy
Idealny sos na pizzę i do pizzy. Mój ulubiony.
Odsłon: 204
Ziemniaki z kapustą kiszoną
Znudziły Ci się tradycyjne gotowane ziemniaki, oto przepis dla Ciebie. Nie ma...
Odsłon: 643