Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki opiekane do obiadu z chrupiącą skórką i delikatnym wnętrzem. Wypróbujcie ten przepis w domu, a już nigdy nie zrobicie ich w inny sposób. Są tak dobre, że można zajadać się nimi nawet bez żadnych dodatków.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3816
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414609
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2356
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3816
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414609
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2356
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w ósemki.
W małej miseczce łączymy: 5-7 łyżek oleju, sól i pieprz.
Ziemniaki polewamy olejem z przyprawami. Wszystko razem mieszamy.
Blachę piekarnika wyścielamy papierem do pieczenia. Wykładamy ziemniaczki. Staramy się ułożyć je w taki sposób, żeby w miarę możliwości nie stykały się ze sobą. Dodajemy ząbki czosnku oraz gałązki rozmarynu.
Ziemniaki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 50 minut. W trakcie pieczenia warto przemieszać ziemniaki, żeby ładnie się zarumieniły z każdej strony.