Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki opiekane do obiadu z chrupiącą skórką i delikatnym wnętrzem. Wypróbujcie ten przepis w domu, a już nigdy nie zrobicie ich w inny sposób. Są tak dobre, że można zajadać się nimi nawet bez żadnych dodatków.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44686
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182154
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 287
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44686
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182154
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 287
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w ósemki.
W małej miseczce łączymy: 5-7 łyżek oleju, sól i pieprz.
Ziemniaki polewamy olejem z przyprawami. Wszystko razem mieszamy.
Blachę piekarnika wyścielamy papierem do pieczenia. Wykładamy ziemniaczki. Staramy się ułożyć je w taki sposób, żeby w miarę możliwości nie stykały się ze sobą. Dodajemy ząbki czosnku oraz gałązki rozmarynu.
Ziemniaki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 50 minut. W trakcie pieczenia warto przemieszać ziemniaki, żeby ładnie się zarumieniły z każdej strony.