Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje najnowsze odkrycie. Ziemniaki obtoczone w bułce tartej które, w połączeniu z sosem czosnkowym czy kwaśnym mlekiem, mogą stanowić samodzielne danie. Doskonale sprawdzą się również jako dodatek do mięsa. Ja akurat podałam je ostatnio z czerwonym barszczem i tą wersje także gorąco polecam.
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 460
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5234
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3412
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 460
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5234
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3412
Składniki
Ziemniaki myjemy, obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki. Tak przygotowane ziemniaki wkładamy do miski, dodajemy czosnek niedźwiedzi, oliwę z oliwek, bułkę tartą i sól do smaku. Całość mieszamy do momentu, aż ziemniaki równomiernie pokryją się przyprawami wymieszanymi z bułką tartą. Przygotowujemy blaszkę do pieczenia, najlepiej tą z wyposażenia piekarnika, wykładamy ją folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Ziemniaki układamy na blaszce, pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 30 minut. Smacznego.