Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja może nienajzdrowszego, ale za to baardzo pysznego obiadu. ;) Smażone ziemniaki z dodatkiem smażonej cebuli oraz skwarek. Proste, łatwe i przyjemne. :) Danie można urozmaicić o ulubione mięso lub warzywo.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10119
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1159
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11552
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 563
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10119
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1159
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11552
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 563
Składniki
Ziemniaki umyć i ugotować w skórkach z dodatkiem łyżeczki soli. Po ugotowaniu pozostawić do ostygnięcia, a następnie obrać i pokroić w grube plastry.
Słoninę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, dodać słoninę i smażyć na malutkim ogniu, aż tłuszczyk nieco się wytopi. Cebulę obrać, pokroić w plastry. Ręcznie powyjmować krążki cebuli i usmażyć.
Cebulę zdjąć z patelni i na tym samym tłuszczu poukładać plastry ziemniaków. Ziemniaki posolić, popieprzyć oraz posypać majerankiem i tymiankiem. Następnie przewrócić je na drugą stronę i ponownie przyprawić. Ziemniaki smażyć w dwóch turach.
Smacznego! :)