Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja może nienajzdrowszego, ale za to baardzo pysznego obiadu. ;) Smażone ziemniaki z dodatkiem smażonej cebuli oraz skwarek. Proste, łatwe i przyjemne. :) Danie można urozmaicić o ulubione mięso lub warzywo.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 226
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2832
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 226
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2832
Składniki
Ziemniaki umyć i ugotować w skórkach z dodatkiem łyżeczki soli. Po ugotowaniu pozostawić do ostygnięcia, a następnie obrać i pokroić w grube plastry.
Słoninę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, dodać słoninę i smażyć na malutkim ogniu, aż tłuszczyk nieco się wytopi. Cebulę obrać, pokroić w plastry. Ręcznie powyjmować krążki cebuli i usmażyć.
Cebulę zdjąć z patelni i na tym samym tłuszczu poukładać plastry ziemniaków. Ziemniaki posolić, popieprzyć oraz posypać majerankiem i tymiankiem. Następnie przewrócić je na drugą stronę i ponownie przyprawić. Ziemniaki smażyć w dwóch turach.
Smacznego! :)