Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja może nienajzdrowszego, ale za to baardzo pysznego obiadu. ;) Smażone ziemniaki z dodatkiem smażonej cebuli oraz skwarek. Proste, łatwe i przyjemne. :) Danie można urozmaicić o ulubione mięso lub warzywo.
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 290
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 1218
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 6484
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29709
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 290
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 1218
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 6484
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29709
Składniki
Ziemniaki umyć i ugotować w skórkach z dodatkiem łyżeczki soli. Po ugotowaniu pozostawić do ostygnięcia, a następnie obrać i pokroić w grube plastry.
Słoninę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, dodać słoninę i smażyć na malutkim ogniu, aż tłuszczyk nieco się wytopi. Cebulę obrać, pokroić w plastry. Ręcznie powyjmować krążki cebuli i usmażyć.
Cebulę zdjąć z patelni i na tym samym tłuszczu poukładać plastry ziemniaków. Ziemniaki posolić, popieprzyć oraz posypać majerankiem i tymiankiem. Następnie przewrócić je na drugą stronę i ponownie przyprawić. Ziemniaki smażyć w dwóch turach.
Smacznego! :)