Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie ziemniaki mogą być bazą drugiego dania lub stanowić samodzielną przekąskę – podane np. z sosem czosnkowym. Do pieczenia wykorzystałam młode ziemniaki, dlatego ich nie obierałam, wystarczyło je tylko wyszorować, stare należy obrać.
Wilgotne, mocno czekoladowe i bajecznie proste do zrobienia - to ciasto na Wi...
Odsłon: 45
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 124
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17367
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 353
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 4571
Wilgotne, mocno czekoladowe i bajecznie proste do zrobienia - to ciasto na Wi...
Odsłon: 45
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 124
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17367
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 353
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 4571
Składniki
Młode ziemniaki dokładnie wyszorować i osuszyć ręcznikiem papierowym. Jeśli mają więcej niż 5cm, należy przekroić je na pół. Ziemniaki przełożyć do miski i polać olejem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, ulubione zioła, pieprz i sól. Ziemniaki dokładnie wymieszać, po czym rozłożyć na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Ziemniaki należy rozłożyć równomiernie.
Blachę wstawić do pieca nagrzanego do 200°C i piec przez 40 minut.
W czasie pieczenie można przekładać ziemniaki za pomocą szczypców na drugą stronę, aby upiekły się z każdej strony. Upieczone ziemniaki powinny być rumiane, chrupiące z zewnątrz, miękkie w środku.