Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam jako dodatek do potraw z grilla bardzo smaczne ziemniaczki ,które przygotowane w ten sposób zjedzą jak dorośli tak i dzieciaki. Moje wnuki je uwielbiają.
miska, nóż, garnek, blaszka,
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 487
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 487
Składniki
Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, następnie dobrze wypłukać i pokroić w łódeczki. Włożyć do garnka zalać wodą i lekko przegotować. Odlać wodę, ziemniaki przełożyć do miski i wystudzić. Następnie przyprawić przyprawą do ziemniaków, przyprawą do grilla oraz solą do smaku w razie potrzeby. Dodać olej i wymieszać. Ziemniaki przełożyć na blaszkę, włożyć do nagrzanego piekarnika i w 180 stopniach do miękkości i spieczenia ziemniaków. Ja lekko przegotowuję ziemniaki z powodu wnuków, ale równie dobrze można je po oczyszczeniu i osuszeniu przyprawić i prosto do piekarnika (ale wtedy je osuszyć).
Przygotowanie ziemniaków.
Ziemniaki gotowe do podania.