Do góry

Dodatki Przepis na:

Ziemniaki zapiekane z pieczarkami

Ziemniaki zapiekane z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 566 Ocena: 4964

Dodano:

Odsłon: 10332

Ziemniaki które są lekko przypieczone z pieczarkami w sosie do idealny dodatek do mięsa.

Składniki

  • ½ kg ziemniaków
  • 20 dag pieczarek
  • Olej do smażenia
  • Przyprawa do ziemniaków
  • 10 dag sera żółtego
  • Cebula
  • Pieprz
  • 4 łyżki śmietany 18 %
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry i gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo.

  2. 2. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.

  3. 3. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.

  4. 4. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  5. 5. Jedną połowę ugotowanych ziemniaków układamy w naczyniu żaroodpornym.

  6. 6. Na ziemniakach układamy pieczarki.

  7. 7. Polewamy śmietaną.

  8. 8. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, posypujemy grzyby.

  9. 9. Na wierzch układamy drugą warstwę z ziemniaków.

  10. 10. Doprawiamy przyprawą.

  11. 11. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
    12. Danie gotowe.
    13. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 18 lutego Ja bym zjadł same ;) Pyszna zapiekanka i na pewno może być, jako samodzielne danie, a jak już już musi inaczej, to poproszę kurczaka z szynką i porem ;) Mniam, 6+ :D Odpowiedzi: 4 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń