Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki które są lekko przypieczone z pieczarkami w sosie do idealny dodatek do mięsa.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 150
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13326
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2629
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3784
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 150
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13326
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2629
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3784
Składniki
1. Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry i gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo.
2. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
4. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
5. Jedną połowę ugotowanych ziemniaków układamy w naczyniu żaroodpornym.
6. Na ziemniakach układamy pieczarki.
7. Polewamy śmietaną.
8. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, posypujemy grzyby.
9. Na wierzch układamy drugą warstwę z ziemniaków.
10. Doprawiamy przyprawą.
11. Zapiekamy 20 minut w 180˚C. 12. Danie gotowe. 13. Smacznego.