Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i zwarte kluski z dyni. Pyszne i aromatyczne.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3104
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 143
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3104
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 143
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Składniki
Upieczoną dynię przecisnąć przez praskę. Odcedzić na sicie ( soku nie wylewać, przyda się do muffinek) Wyłożyć dynię do miski i dodać 1/4 jej objętości mąki pszennej tortowej. Dodać zioła.
Dodać jajko i zioła. Wymieszać.
Na wrzątek kłaść łyżką małe porcje ( jak przy szarych kluskach). Po wypłynięciu gotować na małym ogniu do 2 minut. Wyjąć i gotowe. Kluski są bardzo miękkie i zwarte. Można podać z mięskiem w sosie, z podsmażoną na maśle tartą bułką A mój mąż zajadał się zupą dyniową z tymi kluskami. Smacznego!!!