Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i zwarte kluski z dyni. Pyszne i aromatyczne.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5804
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8949
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8127
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5579
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5804
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8949
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8127
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5579
Składniki
Upieczoną dynię przecisnąć przez praskę. Odcedzić na sicie ( soku nie wylewać, przyda się do muffinek) Wyłożyć dynię do miski i dodać 1/4 jej objętości mąki pszennej tortowej. Dodać zioła.
Dodać jajko i zioła. Wymieszać.
Na wrzątek kłaść łyżką małe porcje ( jak przy szarych kluskach). Po wypłynięciu gotować na małym ogniu do 2 minut. Wyjąć i gotowe. Kluski są bardzo miękkie i zwarte. Można podać z mięskiem w sosie, z podsmażoną na maśle tartą bułką A mój mąż zajadał się zupą dyniową z tymi kluskami. Smacznego!!!