Do góry

Dodatki Przepis na:

Ziołowe kluski kładzione z dyni.

Ziołowe kluski kładzione z dyni.

Autor:

Przepisów i artykułów: 88 Ocena: 730

Dodano:

Odsłon: 10068

Miękkie i zwarte kluski z dyni. Pyszne i aromatyczne.

Składniki

  • 2 szklanki upieczonej i odcedzonej dyni
  • 1/4 objętości maki tortowej,
  • 1 jajko
  • 2 łyżki posiekanych ziół ( bazylia, oregano, tymianek)
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Upieczoną dynię przecisnąć przez praskę. Odcedzić na sicie ( soku nie wylewać, przyda się do muffinek)
    Wyłożyć dynię do miski i dodać 1/4 jej objętości mąki pszennej tortowej.
    Dodać zioła.

  2. Dodać jajko i zioła. Wymieszać.

  3. Na wrzątek kłaść łyżką małe porcje ( jak przy szarych kluskach).
    Po wypłynięciu gotować na małym ogniu do 2 minut.
    Wyjąć i gotowe.
    Kluski są bardzo miękkie i zwarte.


    Można podać z mięskiem w sosie, z podsmażoną na maśle tartą bułką
    A mój mąż zajadał się zupą dyniową z tymi kluskami.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 12 października 2018 Super kluseczki. Koniecznie muszę wypróbować "na wnusi". Dla dzieciaczków znakomity obiad z bułeczką tartą. :):)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

catha 11 października 2018 Sezon na dynie- czas na kluseczki :) Pychotka.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń