Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzanki - to, jak dla mnie świetny dodatek do zup. Kremowe zupy bardzo często podaję mojej rodzince. Brokułowa, kalafiorowa czy ogólnie warzywna to moje ulubione zupy z których robię krem. Tak przygotowane danie podaję oczywiście z pachnącymi i chrupkimi grzankami. Te małe , pieczone kostki chleba możemy również dodać do lekkich sałatek np: z kurczakiem i mozzarellą. Przygotowanie tego smacznego dodatku nie jest zbyt skomplikowane i pracochłonne.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 325
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 172
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 58
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 553
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 325
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 172
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 58
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 553
Składniki
Włączamy piekarnik na 180 stopni. Kromki chleba smarujemy masłem , kroimy w małą kostkę ( ok 1 cm). Wyciągamy blaszkę i wsypujemy kwadraciki chleba. Pieczemy przez ok10 -15 minut z włączonym termoobiegiem, co jakiś czas mieszając drewnianą łyżką aby upiekły się równomiernie. Smacznego!