Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Napój świetnie sprawdzający się w upalny dzień. Dobrze schłodzony arbuz, kostki lodu i kwaskowa limonka – rewelacyjne połączenie!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 302
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4372
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3612
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30476
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 302
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4372
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3612
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30476
Składniki
Dobrze schłodzonego arbuza obieramy ze skórki, pozbawiamy pestek i kroimy na kawałki, które następnie blendujemy na gładką masę. W garnku podgrzewamy wodę z cukrem - od momentu zagotowania gotujemy na wolnym ogniu 3-4 minuty. Studzimy i dodajemy do zblendowanego arbuza wraz z sokiem z 1 limonki. Mieszamy, przelewamy do szklanek, dodajemy lód, dekorujemy plasterkami cytryny i limonki, listami mięty i pijemy na zdrowie :)