Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Napój świetnie sprawdzający się w upalny dzień. Dobrze schłodzony arbuz, kostki lodu i kwaskowa limonka – rewelacyjne połączenie!
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 238
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 21
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13210
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 238
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 21
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13210
Składniki
Dobrze schłodzonego arbuza obieramy ze skórki, pozbawiamy pestek i kroimy na kawałki, które następnie blendujemy na gładką masę. W garnku podgrzewamy wodę z cukrem - od momentu zagotowania gotujemy na wolnym ogniu 3-4 minuty. Studzimy i dodajemy do zblendowanego arbuza wraz z sokiem z 1 limonki. Mieszamy, przelewamy do szklanek, dodajemy lód, dekorujemy plasterkami cytryny i limonki, listami mięty i pijemy na zdrowie :)