Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Napój świetnie sprawdzający się w upalny dzień. Dobrze schłodzony arbuz, kostki lodu i kwaskowa limonka – rewelacyjne połączenie!
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 52
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 1891
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 544
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 52
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 1891
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 544
Składniki
Dobrze schłodzonego arbuza obieramy ze skórki, pozbawiamy pestek i kroimy na kawałki, które następnie blendujemy na gładką masę. W garnku podgrzewamy wodę z cukrem - od momentu zagotowania gotujemy na wolnym ogniu 3-4 minuty. Studzimy i dodajemy do zblendowanego arbuza wraz z sokiem z 1 limonki. Mieszamy, przelewamy do szklanek, dodajemy lód, dekorujemy plasterkami cytryny i limonki, listami mięty i pijemy na zdrowie :)