Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Napój świetnie sprawdzający się w upalny dzień. Dobrze schłodzony arbuz, kostki lodu i kwaskowa limonka – rewelacyjne połączenie!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 177
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 292
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 177
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 292
Składniki
Dobrze schłodzonego arbuza obieramy ze skórki, pozbawiamy pestek i kroimy na kawałki, które następnie blendujemy na gładką masę. W garnku podgrzewamy wodę z cukrem - od momentu zagotowania gotujemy na wolnym ogniu 3-4 minuty. Studzimy i dodajemy do zblendowanego arbuza wraz z sokiem z 1 limonki. Mieszamy, przelewamy do szklanek, dodajemy lód, dekorujemy plasterkami cytryny i limonki, listami mięty i pijemy na zdrowie :)