Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niestety drink nie należy do najtańszych, ale smak wart jest tej ceny. Pierwszy raz wypiliśmy go w Batumi i od razu zapragnęliśmy go powtórzyć w domu. Niestety ogień był zbyt jasny (tak jak w barze) i nie dało się go uchwycić na zdjęciu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10691
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4801
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9131
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10691
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4801
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9131
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Pierwszą warstwę, kawową nalewamy na dno. Po łyżeczce nalewamy drugą warstwę likieru baileys. Ostatnia warstwa to triple sec, również wlewana po łyżeczce. Przed podaniem drink podpalamy. Możemy wypić go przez słomkę lub poczekać aż zgaśnie.