Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki napar to wzmocnienie układu odpornościowego. W liściach malin jest więcej witaminy C niż w owocach. Napar działa przeciwgorączkowo, napotnie i przeciwzapalnie. Jest też bogaty w potas, magnez i żelazo. Zrywamy liście młodsze i zdrowe. Teraz robimy napar ze świeżych liści, resztę suszymy na jesienne chłody. Napar nie jest wskazany dla osób z nadciśnieniem i kobietom w ciąży.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 346
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4921
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 346
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4921
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Składniki
Świeże listki malin zalewamy 1/2 szklanki wrzątku. Przykrywamy, odstawiamy na 15 minut. Pijemy raz lub dwa razy dziennie.