Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na weekend =)
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15316
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1298
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1439
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15316
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1298
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1439
Składniki
Składniki na ciasto (poza kaszą manną i śliwkami) zagnieść. Podzielić na dwie części w proporcji 60 % i 40%. Schłodzić w lodówce. Śliwki pozbawić pestek, pokroić na ćwiartki. Dno blaski wyłożyć papierem do pieczenia. Większą częścią ciasta wylepić dni formy. Posypać manną. Gęsto poukładać śliwki. Ugotować budyń. Gorącym budyniem zalać śliwki. Drugą część ciasta zetrzeć na tarce, na grubych oczkach. Ciasto piec w 180C ok. 50 minut. Wystudzić. Włożyć na kilka godzin do lodówki.