Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na weekend =)
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3626
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 101
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 161
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3626
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 101
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 161
Składniki
Składniki na ciasto (poza kaszą manną i śliwkami) zagnieść. Podzielić na dwie części w proporcji 60 % i 40%. Schłodzić w lodówce. Śliwki pozbawić pestek, pokroić na ćwiartki. Dno blaski wyłożyć papierem do pieczenia. Większą częścią ciasta wylepić dni formy. Posypać manną. Gęsto poukładać śliwki. Ugotować budyń. Gorącym budyniem zalać śliwki. Drugą część ciasta zetrzeć na tarce, na grubych oczkach. Ciasto piec w 180C ok. 50 minut. Wystudzić. Włożyć na kilka godzin do lodówki.