Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na weekend =)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7839
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 282
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3052
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 585
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7839
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 282
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3052
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 585
Składniki
Składniki na ciasto (poza kaszą manną i śliwkami) zagnieść. Podzielić na dwie części w proporcji 60 % i 40%. Schłodzić w lodówce. Śliwki pozbawić pestek, pokroić na ćwiartki. Dno blaski wyłożyć papierem do pieczenia. Większą częścią ciasta wylepić dni formy. Posypać manną. Gęsto poukładać śliwki. Ugotować budyń. Gorącym budyniem zalać śliwki. Drugą część ciasta zetrzeć na tarce, na grubych oczkach. Ciasto piec w 180C ok. 50 minut. Wystudzić. Włożyć na kilka godzin do lodówki.