Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis mojej koleżanki Janiny, idealny i dla mnie sentymentalny smak
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 2077
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1230
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 42
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 58
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 64
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 51
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 2077
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1230
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 42
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 58
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 64
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 51
Składniki
Owoce zalać spirytusem- trzymać w słoju, szczelnie zamknąć. Macerować przez 2 tygodnie, czyli kilka razy dziennie wstrząsać zawartością. Po tym czasie zlać drogocenny płyn przez gazę , przelać go do innego szczelnego naczynia , a pozostałe owoce zasypać cukrem. Owoce z cukrem macerować przez 4 tygodnie, powstały syrop zlać przez gazę i połączyć z poprzednim płynem. Pozostałe wiśnie zalać wodą i ....macerować przez tydzień. Płyn zlać jak poprzednio i połączyć z poprzednimi płynami. Jeśli chodzi o pozostałe owoce , to można je zjeść , byle nie wszystkie razem- a tak poważnie trzymam je w lodówce w słoiku i dodaję do lodów- wersja dla dorosłych. Trzy połączone płyny niech jeszcze odpoczną 2-3 tygodnie do sklarowania, potem można już spożywać. Na zdrowie drogie dzieci :)