Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis mojej koleżanki Janiny, idealny i dla mnie sentymentalny smak
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 983
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 115
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2167
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4180
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 983
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 115
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2167
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4180
Składniki
Owoce zalać spirytusem- trzymać w słoju, szczelnie zamknąć. Macerować przez 2 tygodnie, czyli kilka razy dziennie wstrząsać zawartością. Po tym czasie zlać drogocenny płyn przez gazę , przelać go do innego szczelnego naczynia , a pozostałe owoce zasypać cukrem. Owoce z cukrem macerować przez 4 tygodnie, powstały syrop zlać przez gazę i połączyć z poprzednim płynem. Pozostałe wiśnie zalać wodą i ....macerować przez tydzień. Płyn zlać jak poprzednio i połączyć z poprzednimi płynami. Jeśli chodzi o pozostałe owoce , to można je zjeść , byle nie wszystkie razem- a tak poważnie trzymam je w lodówce w słoiku i dodaję do lodów- wersja dla dorosłych. Trzy połączone płyny niech jeszcze odpoczną 2-3 tygodnie do sklarowania, potem można już spożywać. Na zdrowie drogie dzieci :)