Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis mojej koleżanki Janiny, idealny i dla mnie sentymentalny smak
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1849
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14558
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19621
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1849
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14558
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19621
Składniki
Owoce zalać spirytusem- trzymać w słoju, szczelnie zamknąć. Macerować przez 2 tygodnie, czyli kilka razy dziennie wstrząsać zawartością. Po tym czasie zlać drogocenny płyn przez gazę , przelać go do innego szczelnego naczynia , a pozostałe owoce zasypać cukrem. Owoce z cukrem macerować przez 4 tygodnie, powstały syrop zlać przez gazę i połączyć z poprzednim płynem. Pozostałe wiśnie zalać wodą i ....macerować przez tydzień. Płyn zlać jak poprzednio i połączyć z poprzednimi płynami. Jeśli chodzi o pozostałe owoce , to można je zjeść , byle nie wszystkie razem- a tak poważnie trzymam je w lodówce w słoiku i dodaję do lodów- wersja dla dorosłych. Trzy połączone płyny niech jeszcze odpoczną 2-3 tygodnie do sklarowania, potem można już spożywać. Na zdrowie drogie dzieci :)