Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis mojej koleżanki Janiny, idealny i dla mnie sentymentalny smak
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 581
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1842
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 388
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 581
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1842
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 388
Składniki
Owoce zalać spirytusem- trzymać w słoju, szczelnie zamknąć. Macerować przez 2 tygodnie, czyli kilka razy dziennie wstrząsać zawartością. Po tym czasie zlać drogocenny płyn przez gazę , przelać go do innego szczelnego naczynia , a pozostałe owoce zasypać cukrem. Owoce z cukrem macerować przez 4 tygodnie, powstały syrop zlać przez gazę i połączyć z poprzednim płynem. Pozostałe wiśnie zalać wodą i ....macerować przez tydzień. Płyn zlać jak poprzednio i połączyć z poprzednimi płynami. Jeśli chodzi o pozostałe owoce , to można je zjeść , byle nie wszystkie razem- a tak poważnie trzymam je w lodówce w słoiku i dodaję do lodów- wersja dla dorosłych. Trzy połączone płyny niech jeszcze odpoczną 2-3 tygodnie do sklarowania, potem można już spożywać. Na zdrowie drogie dzieci :)